Туристичні візи до Саудівської Аравії!

Туристичні візи до Саудівської Аравії!

Урядом Королівства Саудівська Аравія, відповідно до Плану трансформації «Візія-2030», прийнято рішення про запровадження з електронних багаторазових туристичних віз громадянам 49 країн, в тому числі і України. Така віза буде видаватися для здійснення туристичних подорожей, умри та ділових переговорів на строк до одного року з терміном перебування на території КСА 90 днів упродовж року.

Збір за оформлення візи складатиме 440 сауд.ріалів (118 дол.США), не включаючи ПДВ (5 %) та адміністративних послуг. Віза включає медичну страховку зі страховим покриттям на суму 100000 сауд.ріалів (26738дол.США).
Оплата за візу здійснюється банківськими картками/системами прямих платежів: Master Card, Visa, American Express, Union Pay, Apple Pay.

Візу можна оформити:
1. По прибуттю за допомогою апаратів самообслуговування в таких міжнародних пунктах перетину кордону:
аеропорт імені короля Халеда в Ер-Ріяді (RUH);
аеропорт імені короля Абдулазіза в Джидді (JED);
аеропорт імені короля Фагда в Даммамі (DMM);
аеропорт імені принца Мухаммада бін Абдулазіза у Медині (MED);
міст імені короля Фагда на кордоні КСА та Бахрейну;
пункт перетину Аль-Батха на кордоні КСА та ОАЕ.
2. Попередньо оформити візу
Для оформлення візи потрібно мати оригінал паспорту, термін дії якого завершується не раніше, ніж шість місяців від дати в’їзду до Саудівської Аравії, знати адресу проживання в КСА. Неповнолітні особи мають супроводжуватися батьками або опікунами.

УВАГА! Для проведення хаджу та умри в період хаджу необхідно отримати релігійну візу в Посольстві КСА в Києві.
За кожний день перевищення терміну перебування накладатиметься штраф у розмірі 100 сауд.ріалів (27 дол.США).
У разі порушення правил в’їзду та перебування в КСА, порушник притягується до відповідальності згідно з саудівським законодавством та депортується з країни за свій рахунок.

НАГАДУЄМО, що відвідання міст Мекка та Медина дозволено виключно мусульманам. Категорично заборонено ввіз до КСА свинини та продуктів з неї, антирелігійної літератури, матеріалів порнографічного чи еротичного характеру. За контрабанду наркотичних речовин передбачено покарання у вигляді смертної кари.