Індія призупиняє дію туристичних віз через коронавірус

Індія призупиняє дію туристичних віз через коронавірус

Влада Індії призупинила дію всіх туристичних віз до 15 квітня і заявила, що буде поміщати в карантин мандрівників, що прибувають з семи країн, уражених вірусом, в рамках боротьби з коронавірусом.

Заборона набуває чинності 13 березня в порту відправлення. Для дипломатичних віз, віз для міжнародних організацій, робочих місць і проектів робиться виняток.
Всі туристи, включаючи громадян Індії, «прибулі або ті, які відвідали Китай, Італію, Іран, Республіку Корея, Францію, Іспанію та Німеччину після 15 лютого, будуть поміщені в карантин на мінімальний термін 14 днів», - йдеться в заяві.

Безвізовий режим, що надається власникам карток «іноземне громадянство Індії», що охоплює близько 3 млн осіб з етнічних індійських сімей, що проживають за кордоном, був відкладений до 15 квітня. Наземний рух буде проходити через «спеціально відведені пункти пропуску з надійними засобами перевірки». У заяві уряду йдеться, що іноземні громадяни, які планують здійснити поїздку в Індію «з вагомих причин», можуть зв'язатися з найближчою індійської дипмісією.