Інтерсіті Мукачево-Будапешт

Інтерсіті Мукачево-Будапешт

Швидкісний потяг Мукачево-Будапешт, який почав курсувати 09.12, зробить зручнішими подорожі з Угорщини в Україну та у зворотному напрямку.

А зупинки в містах, де є термальні курорти, дозволять розвивати транскордонний туризм.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив закарпатський експерт з туризму Олександр Коваль.

З його слів, той графік, за яким курсує потяг Мукачево-Будапешт, є зручним для приїзду в Україну та пересадки на потяги до Києва чи інших міст України — це дає змогу рекламувати туристичні принади Закарпаття та Львова для європейців. Також це збільшує роль Мукачева як транспортного центру області, акцентує Коваль.

“На жаль, час приїзду в Будапешт для нас не дуже зручний з точки зору саме організації подорожей, бо в Будапешт, згідно графіку, ви приїжджаєте увечері. Але, враховуючи що це — інвестиція угорців, то вони зробили все правильно: турист приїхав, забронював готель, відпочив, а далі подорожує та вивчає історичні принади міста, тобто, витрачає у них більше”, - пояснює Коваль.

Як раніше повідомляв Укрінформ, сьогодні, 9 грудня, почав курсувати швидкісний потяг за маршрутом Мукачево-Будапешт, який називається “Латориця” - за назвою однієї з головних річок Закарпатської області. Курсуватиме потяг за таким графіком: відправлятиметься о 12.30 з Мукачева і о 19.37 прибуватиме до Будапешту — за київським часом. З Будапешта потяг відправлятиметься о 8.23 і о 15.25 прибуватиме в Мукачево. Вартість квитків 680 гривень в Україні та 20,9 євро в Угорщині. Придбати квитки можна в касах вокзалів в Мукачеві та в Чопі.