Нові правила в аеропортах Бразилії

Нові правила в аеропортах Бразилії

З 18 липня 2016 р. Національне агентство цивільної авіації Бразилії встановило нові правила, відповідно до яких пасажири повинні прибути в аеропорт до відльоту на внутрішній рейс за одну-півтори години, на міжнародний рейс - за три години. При проходженні контролю через рентген пасажири повинні покласти ноутбук та інші електронні пристрої ручної поклажі в окремий лоток. Працівниками аеропорту можуть перевірятися будь-який багаж ручної поклажі. Перед входом у залу вильоту на внутрішніх рейсах пасажири, на вибір працівника, також можуть бути доглянуті самі пасажири. Перевірка пасажира буде проводитися працівником одніє й тієї ж статі у громадському місці або, на прохання пасажира, у відведеній для цього зоні контролю у присутності свідка. Можуть також доглядитися діти. Не оподатковуються товари супроводжувального багажу, які ввозяться на митну територію Бразилії і складаються з речей для особистого користування або споживання, книг, брошур і періодичних видань та відповідають наступним вимогам: а) товари є речами особистого користування в’їжджаючого; б) товари повинні відповідати умовам необхідним для: мети ти обставин поїздки; фізичного стану в’їжджаючого; професійній діяльності в’їжджаючого, яка буде здійснюватися під час поїздки; в) товари повинні мати ознаки таких, які були у використанні; д) кількість товарів повинна відповідати меті та обставинам поїздки.

Митні правила Бразилії, що варто знати, коли в’їжджаєш у Бразилію Товари супроводжувального багажу, які звільняються від сплати ввізного мита і не відносяться до переліку товарів, на які нараховується імпортне мито, можуть бути письмово задекларовані за бажанням в’їжджаючого. В’їжджаючий може ввозити тільки товари для особистого користування, а не з метою торгівлі.

Квота на товари супроводжувального багажу Товари супроводжувального бакажу, які не відповідають вищевказаним вимогам, не оподатковуватися, якщо їх кількість знаходиться в межах таких квот: US $ 500.00 (п'ятсот доларів США) або еквівалент в іншій валюті при в’їзді в країну повітряним або морським транспортом; US $ 300,00 (триста доларів з США) або еквівалент в іншій валюті при в’їзді в країну дорожнім або річковим транспортом. Податкові пільги на ввезення товарів супроводжувального багажу є індивідуальними. Не дозволяється передача товару супроводжувального багажу іншим особам, навіть членам сім'ї, з метою його звільнення від оподаткування. Н допускається ввезення у супровджувальному багажі дітей, навіть якщо їх супроводжують законні представники, алкогольних напоїв, тютюнових виробів або іншіх продуктів та хімічних речовин, які можуть викликати фізичну залежність.